LLIBRES "PROHIBITS"


Pot succeir que alguns llibres i idees de gran valor, tot i estant en una "Democràcia", passin desapercebudes per a la major part de la Societat en no entrar dins el circuit comercial, o en el Joc d'interessos dels centres de decisió. La nostra web té la peculiaritat d'estar enfrontada a alguns centres de decisió, i ens ha semblat una oportunitat obrir un apartat per a donar a conèixer aquests tipus de llibre, autoeditat o de difícil distribució, que interpretem "prohibits". No perque els proscrigui l'Esglèsia o un governant amb el pas canviat, sino per que a força de guardar aparences, amistats, o l'equilibri de subtils hipocresies personals, aquells qui tenen l'obligació social de promoure'ls, s'estimen més rebutjar-los o potser negociar la no publicació. Sigui com sigui, cadascú té dret a tenir el seu criteri, i nosaltres també. Així doncs, atenent especialment als temes de transcendència social que ens arribin, us presentem el primer llibre de la llista que esperem construir;

LUDOPATIA.CAT: Llibre Negre de la responsabilitat política

portada libro

Aquest primer llibre que aconsellem, es refereix al desenvolupament de la Ludopatia com a conseqüència lògica de les facilitats procurades per la gestió política, en el predomini del mercat i en l'accesibilitat a les apostes privades, emprant Espanya i Catalunya com a exemple.

Si la mort del Dictador Franco a l'Espanya de 1975, obrí la porta a la Democràcia i al desenvolupament d'una Societat amb consciències més "saludables", la gestió permissiva dels governants en promoure l'augment continuat de la despesa en apostes privades, amb una fiscalitat tova i facilitant l'incidència d'afectats per Ludopatia, qüestiona la responsabilitat d'aquest mandataris "democràtics" en protegir els drets i exigir els deures contemplats a les pròpies lleis. Cap país o federació de països que pretengui protegir la salut i benestar dels seus ciutadans, seguiria un model de gran accesibilitat, ni afegiria una permisivitat generalitzada en la gestió i control de les apostes.

Prop d'una dotzena d'editorials, s'han mostrat reticents a la publicació del contingut de "LUDOPATIA.CAT: Llibre Negre de la responsabilitat política". Potser, el seu autor no encertà a trobar una editorial compromesa a nivell social, potser no existeix aquest tipus d'editorial... Sigui com vulgueu, el llibre ha estat editat per l'autor, Manel Basart i Giménez, a qui recolzem plenament després de tants anys col.laborant i compartint punts de vista.

Tot seguit us facilitem la fitxa per a fer la comanda i l'e-mail on enviar-la. Si voleu rebre un exemplar, "cliqueu" a COMANDA. Si voleu conèixer la finalitat dels recursos que generi el llibre, podeu "clicar" a DESGLOSSAR, per a veure'n la distribució aproximada.

Amb permís exprés de l'autor, reproduím un capítol del llibre per a orientar-vos sobre el contingut que hi trobareu i, potser, de perquè les editorials on s'envià no s'atreviren a publicar-lo.

"LUDOPATIA.CAT; Llibre Negre de la responsabilitat política" ©: Manel Basart i Giménez. Capítol 9.

tornar al menu
PRESENTACIÓ I CONTACTE
PREGUNTES FREQÜENTS
CONSELLS I MESURES PREVENTIVES
INVESTIGACIÓ
ASSOCIACIONS I TRACTAMENT DE LA LUDOPATIA
LLIBRES"PROHIBITS"
DOCUMENTS I ADMINISTRACIÓ
VIDEOS
FÒRUM D'AJUDA
ENQUESTA 2010
GUIA
COL·LABORACIÓ I RECOLZAMENT